Plugin WordPress Terbaik untuk Blog Baharu anda

Plugin WordPress Terbaik untuk Blog Baharu anda

Jadi, jika anda baru saja memulakan blog baru pada tahun 2020 dan tertanya-tanya tentang memasang plugin WordPress terbaik.

Dalam artikel ini, saya berkongsi senarai 12 plugin terbaik untuk blog WordPress baru.

Kami tahu WordPress adalah platform CMS nombor satu dunia dengan lebih banyak ciri dan sebilangan besar plugin menjadikan WordPress lebih mampu.

Daripada memasang banyak plugin adalah lebih baik daripada memilih plugin terbaik yang mempunyai banyak fungsi. Di sini saya akan membantu anda memilih plugin yang sesuai untuk blog atau tapak baru anda.

Mari kita lihat senarai plugin WordPress terbaik dengan penarafan yang tinggi.

1. Plugin SEO Yoast:

Plugin Yoast SEO WordPress
Istilah SEO kebanyakannya digunakan dalam blog. Tanpa kedudukan SEO yang lebih tinggi dalam enjin carian dan mengarahkan trafik tidak mungkin.

Yoast SEO adalah plugin WordPress terbaik yang digunakan oleh kebanyakan blogger terkenal untuk menilai jawatan blog mereka. Plugin Yoast SEO sentiasa sesuai dengan algoritma Google. Ini sebabnya Yoast SEO adalah plugin SEO nombor satu di WordPress.

Yoast SEO boleh didapati dalam versi percuma dan premium. Dengan versi percuma juga anda boleh mengoptimumkan artikel & kata kunci anda. Ia juga menganalisis kebolehbacaan artikel anda dan mengira skor SEO.

Muat turun Plugin Yoast SEO
2. Jetpack:

Plugin Jetpack WordPress
Jetpack adalah salah satu plugin WordPress yang paling popular yang mempunyai 5+ juta pemasangan aktif.

Jetpack dibangunkan oleh Automattic, yang termasuk orang-orang di belakang WordPress.com.

Jetpack mempunyai banyak ciri supaya ia mengurangkan bilangan pemalam.

Ciri-ciri Utama Jetpack:

Penapisan spam & imbasan malware
Pantau paparan halaman, & pertanyaan carian
Pemantauan dan pemberitahuan downtime
Optimalkan imej dan tingkatkan lebar jalur tapak anda
Paparkan mesej berkaitan
Butang perkongsian sosial
Tambah borang kenalan
Muat turun Plugin Jetpack
3. Akismet:
Plugin Akismet WordPress
Akismet adalah plugin anti-spam # 1 di WordPress.

Sekiranya anda menerima komen pada catatan anda yang tidak berkaitan dan tidak masuk akal maka gunakan Akismet (spam yang menghalang plugin automatik). Ia mengkaji semua komen dan membuat blog anda bebas dari komen spam.

Bukan sahaja komen, tetapi juga menghalang penyerahan borang hubungan spam.

Muat turun Plugin Akismet
4. Perkongsian Sosial Mudah:
plugin perkongsian sosial mudah WordPress
Membolehkan pengunjung untuk berkongsi pos blog anda di media sosial yang mungkin dengan butang perkongsian sosial. Perkongsian Sosial Mudah adalah plugin terbaik untuk anda memaparkan pelbagai butang saham sosial. Plugin ini juga memaparkan bilangan saham di media sosial.

Plugin ini paling sesuai dengan peranti mana-mana saiz dan juga responsif. Anda juga boleh menambah butang di bahagian atas dan bawah halaman.

Muat turun Perkongsian Sosial Mudah

5. WP-Rocket:
Plugin WP-Rocket
WP-Rocket adalah plugin caching # 1 yang memuatkan laman web anda dengan pantas. Ini berkesan dan mempunyai konfigurasi yang sangat mudah.

Biasanya WordPress mengambil pos dari pangkalan data dengan banyak panggilan PHP untuk memaparkan catatan blog dalam penyemak imbas. Proses ini terlalu panjang yang lebih perlahan daripada laman web anda semasa melayani permintaan untuk sejumlah besar pelawat.

Apabila anda memasang WP-Rocket, ia secara automatik mencipta fail HTML statik bagi setiap laman web dan WordPress akan menyampaikan permintaan dan memaparkan halaman dari cache ini. Ini mengurangkan beban pada pelayan dan membolehkan catatan blog anda dimuat dalam beberapa saat.

Plugin WordPress Terbaik untuk Blog Baharu anda

Muat turun Plugin WP-Rocket
6. Tekan Terlibat:
Push Engage Plugin
Pemberitahuan menolak web membantu dalam meningkatkan pelanggan laman web anda. Jika anda tertanya-tanya untuk menghantar pemberitahuan jawatan baru kepada pelanggan anda.

Push Engage adalah plugin pemberitahuan push push # 1. Ia menghantar pemberitahuan push web dalam satu klik semasa menyiarkan siaran. Ia menyokong penyemak imbas seperti krom, firefox, mini opera, pelayar UC.

Anda juga boleh menghantar pemberitahuan push secara manual untuk memacu lalu lintas ke mana-mana pos blog.

Muat turun Push Engage Plugin
7. WPForms:
Plugin WPForms
WPForms ialah # 1 drag & drop borang pembina plugin untuk WordPress. Plugin ini membolehkan anda membuat bentuk mesra mudah alih responsif dengan sokongan perlindungan spam.

Anda juga boleh menggunakan templat prebuilt untuk membuat borang hubungan bergaya. Ia datang dengan semua bidang yang diperlukan semasa mencipta borang hubungan untuk blog WordPress anda.

Muat turun Plugin WPForms
8. Tiada Pings Self:
Ia menjadi sakit kepala apabila anda memaut apa-apa jawatan di jawatan baru, maka WordPress menghantar pingback secara automatik.

Tiada diri Plugin Pins diri
Tiada Self Pings adalah plugin terbaik yang perlu anda gunakan untuk mengelakkan pingback peribadi.

Muat turun Plugin Self Self Pings
9. HelloBar:
hello bar plugin WordPress
Jika anda tertanya-tanya untuk menukar pelawat anda menjadi pelanggan dengan mengumpul e-mel mereka maka hello bar adalah plugin terbaik yang harus anda gunakan.

Muat turun Plugin Hello Bar
10. Pinterest Pin It Buttons:
Pin butang itu
Pinterest Pin It Button untuk Images adalah plugin WordPress terbaik untuk membolehkan pembaca untuk memasukkan imej dengan mudah.

Plugin ini membantu anda memandu lalu lintas dari Pinterest. Apabila pelawat anda membongkok tetikus ke atas imej dan klik pada butang “Pin itu” maka imej dengan pautan pos akan menjadi pi

Haseeb1212

One thought on “Plugin WordPress Terbaik untuk Blog Baharu anda

  1. Yoast SEO is a WordPress plug-in designed to help you improve some of the most important on-page SEO factors–even if you aren’t experienced with Web development and SEO. This plug-in takes care of everything from setting up your meta titles and descriptions to creating a sitemap. Yoast even helps you tackle the more complex tasks like editing your robots.txt and .htaccess.
    Some of the settings may seem a little complex if you’re new to SEO and WordPress, but Yoast created a complete tutorial to help you get everything set up. And the team at WPBeginner made this handy video to help you get set up quickly.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *