Plugin WordPress Terbaik untuk Blog Baharu anda pada tahun

Plugin WordPress Terbaik untuk Blog Baharu anda pada tahun

Jadi, jika anda baru saja memulakan blog baru pada 2020 dan tertanya-tanya tentang memasang plugin WordPress terbaik.

Dalam artikel ini, saya berkongsi senarai 12 plugin terbaik untuk blog WordPress baru.
Kami tahu WordPress adalah platform CMS nombor satu dunia dengan lebih banyak ciri dan sebilangan besar plugin menjadikan WordPress lebih mampu.

Daripada memasang banyak plugin adalah lebih baik daripada memilih plugin terbaik yang mempunyai banyak fungsi. Di sini saya akan membantu anda memilih plugin yang sesuai untuk blog atau tapak baru anda.
Plugin WordPress Terbaik untuk Blog:
Mari kita lihat senarai plugin WordPress terbaik dengan penarafan yang tinggi.

1. Plugin SEO Yoast:
Plugin Yoast SEO WordPress
Istilah SEO kebanyakannya digunakan dalam blog. Tanpa kedudukan SEO yang lebih tinggi dalam enjin carian dan mengarahkan trafik tidak mungkin.

Yoast SEO adalah plugin WordPress terbaik yang digunakan oleh kebanyakan blogger terkenal untuk menilai jawatan blog mereka. Plugin Yoast SEO sentiasa sesuai dengan algoritma Google. Ini sebabnya Yoast SEO adalah plugin SEO nombor satu di WordPress.

Yoast SEO boleh didapati dalam versi percuma dan premium. Dengan versi percuma juga anda boleh mengoptimumkan artikel & kata kunci anda. Ia juga menganalisis kebolehbacaan artikel anda dan mengira skor SEO.

2. Jetpack:
Plugin Jetpack WordPress
Jetpack adalah salah satu plugin WordPress yang paling popular yang mempunyai 5+ juta pemasangan aktif.

Jetpack dibangunkan oleh Automattic, yang termasuk orang-orang di belakang WordPress.com.

Jetpack mempunyai banyak ciri supaya ia mengurangkan bilangan pemalam.

Ciri-ciri Utama Jetpack:

Penapisan spam & imbasan malware
Pantau paparan halaman, & pertanyaan carian
Pemantauan dan pemberitahuan downtime
Optimalkan imej dan tingkatkan lebar jalur tapak anda
Paparkan mesej berkaitan
Butang perkongsian sosial
Tambah borang kenalan

Plugin WordPress Terbaik untuk Blog Baharu anda pada tahun 2020

3. Akismet:
Plugin Akismet WordPress
Akismet adalah plugin anti-spam # 1 di WordPress.

Sekiranya anda menerima komen pada catatan anda yang tidak relevan dan tidak masuk akal maka gunakan Akismet (spam yang menghalang plugin automatik). Ia mengkaji semua komen dan membuat blog anda bebas dari komen spam.

Bukan sahaja komen, tetapi juga menghalang penyerahan borang hubungan spam.

4. Perkongsian Sosial Mudah:
plugin perkongsian sosial mudah WordPress
Membolehkan pengunjung untuk berkongsi pos blog anda di media sosial yang mungkin dengan butang perkongsian sosial. Perkongsian Sosial Mudah adalah plugin terbaik untuk anda memaparkan pelbagai butang saham sosial. Plugin ini juga memaparkan bilangan saham di media sosial.

Plugin ini paling sesuai dengan peranti mana-mana saiz dan juga responsif. Anda juga boleh menambah butang di bahagian atas dan bawah halaman.

5. WP-Rocket:
Plugin WP-Rocket
WP-Rocket adalah plugin caching # 1 yang memuatkan laman web anda dengan pantas. Ini berkesan dan mempunyai konfigurasi yang sangat mudah.

Biasanya WordPress mengambil pos dari pangkalan data dengan banyak panggilan PHP untuk memaparkan catatan blog dalam penyemak imbas. Proses ini terlalu panjang yang lebih perlahan daripada laman web anda semasa melayani permintaan untuk sejumlah besar pelawat.

Apabila anda memasang WP-Rocket, ia secara automatik mencipta fail HTML statik bagi setiap laman web dan WordPress akan menyampaikan permintaan dan memaparkan halaman dari cache ini. Ini mengurangkan beban pada pelayan dan membolehkan catatan blog anda dimuat dalam beberapa saat.

6. Tekan Terlibat:
Push Engage Plugin
Pemberitahuan menolak web membantu dalam meningkatkan pelanggan laman web anda. Jika anda tertanya-tanya untuk menghantar pemberitahuan jawatan baru kepada pelanggan anda.

Push Engage adalah plugin pemberitahuan push push # 1. Ia menghantar pemberitahuan push web dalam satu klik semasa menyiarkan siaran. Ia menyokong penyemak imbas seperti krom, firefox, mini opera, pelayar UC.

Anda juga boleh menghantar pemberitahuan push secara manual untuk memacu lalu lintas ke mana-mana pos blog.

7. WPForms:
WPForms plugin
WPForms is the #1 drag & drop form builder plugin for WordPress. This plugin allows you to create a responsive mobile-friendly form with spam protection support.

You can also use prebuilt templates to create a stylish contact form. It comes with all the fields necessary while creating a contact form for your WordPress blog.

Download WPForms Plugin
8. No Self Pings:
It becomes a headache when you link any post on a new post, then WordPress sends a pingback automatically.

No self Pings Plugin
No Self Pings is the best plugin you must use to avoid self pingbacks.

Download No Self Pings Plugin

9. HelloBar:

hellobar wordpress plugin
If you are wondering to convert your visitors into customers by collecting their email then hello bar is the best plugin you must use.

Download Hello Bar Plugin
10. Pinterest Pin It Buttons:
Pin It Button Plugin
Pinterest Pin It Button for Images is the best WordPress plugin to allow readers to pin image easily.

This plugin helps you to drive traffic from Pinterest. Whenever your visitor hovers the mouse over the image and clicks on the “Pin it” button then the image with the link of the post will be pinned on the visitor’s Pinterest account.

This plugin is very simple to use and you can change the CSS of the button easily.

Download Pinterest Pin It Plugin

11. Easy Table of Contents:
table of content plugin
If you are creating in-depth content then use the Easy Table of Contents plugin. This user-friendly plugin automatically creates a context-specific table of contents.

Easy table of contents allows your site to introduce the long content in a summary. Users also get an idea to find out whether a site is delivering specific information they want.

Download Easy Table Of Contents
12. Redirection:
Redirection Plugin
Redirection is the most popular WordPress redirect manager plugin. This plugin helps you to manage 301 redirections, keep track of 404 errors, reduce errors and improve your blog ranking.

After you configure Redirection plugin then it automatically creates a redirect to the new URL when permalink in your posts change.

Download Redirection Plugin
Conclusion:

I hope this article has helped you to choose the best WordPress plugins for your new blog for effective blogging.

Tell me which plugins are most helpful to you?

Haseeb1212

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *