Cara Untuk Mengurangkan Masa Memuatkan Laman Web WordPress Anda

Cara Untuk Mengurangkan Masa Memuatkan Laman Web WordPress Anda

Google mengatakan kelajuan adalah faktor ranking dan pembaca anda menunggu sehingga 3 saat laman web anda memuat pada penyemak imbas mereka. Ini bermakna pelawat anda akan meninggalkan laman web anda jika ia mengambil masa lebih daripada 3 saat untuk dimuatkan.

Sebagai masa memuat masa halaman:

1s hingga 3s kebarangkalian bouncing meningkat 32%
1s hingga 5s kebarangkalian bouncing meningkat 90%
1 hingga 6s kebarangkalian bouncing meningkat 106%
1s hingga 10s kebarangkalian bouncing meningkat 123%

Semasa menguji kelajuan anda perlu diingat perkara utama berikut:

jumlah saiz halaman
jumlah permintaan purata
masa untuk memuatkan
sama ada imej dimampatkan atau tidak
sama ada fail CSS & JS diminimumkan atau tidak
Alat popular yang perlu anda gunakan semasa menguji kelajuan laman web anda ialah:

GTMetrix.com
Insight Speed ​​Page Google
Pingdom.com
Tips Terbukti Mengurangkan Masa Memuatkan Laman WordPress
Jadi, mari bincangkan cara mengoptimumkan tapak WordPress untuk mengurangkan masa pemuatan supaya kadar bouncing dapat dikurangkan. Berikut ialah 12 petua untuk meningkatkan masa loading untuk tapak anda.

1. Pilih hosting web yang lebih baik
Faktor utama yang mempengaruhi masa loading ialah hosting laman web WordPress anda. Daripada memilih hosting web yang dikongsi, lebih baik memilih hosting awan.

Dalam shared hosting, ruang pelayan yang sama dikongsi dengan banyak laman web lain dan ia cenderung untuk memberikan prestasi yang lebih buruk.

Cara Untuk Mengurangkan Masa Memuatkan Laman Web WordPress Anda

Pilih hosting awan seperti Cloudways. Cloudways dilengkapi dengan teknologi canggih yang menyediakan manfaat berikut untuk laman WordPress anda.

berpatutan, berkuasa, & mudah disiapkan
menggabungkan NGINX, Varnish, Memcached & Apache untuk memberikan pengalaman terpantas
infrastruktur mereka dioptimumkan untuk kelajuan, prestasi & keselamatan
berskala
sumber yang berdedikasi untuk semua pelayan yang bermaksud tapak lain tidak dapat mempengaruhi prestasi laman web anda
plugin caching WordPress percuma
mudah untuk memindahkan laman WordPress anda ke Cloudways
1 klik klik pemasangan sijil SSL percuma
MEMULAKKAN DENGAN KAWASAN SEKARANG
2. Gunakan tema WordPress ringan
Tema WordPress dengan banyak unsur dinamik & berkilat, slider, widget, ikon sosial pasti akan mempengaruhi kelajuan laman web anda.

Penyelesaian terbaik di sini adalah dengan menggunakan tema WordPress yang beratnya minimum. Semasa memilih tema ringan, anda harus mempertimbangkan gred laju, memuat masa & saiz tema.

Untuk mempercepat waktu memuatkan tapak web anda di telefon bimbit, lebih baik memilih tema siap AMP. AMP (Laman Mudah Alih Dipercepat) membolehkan anda meningkatkan prestasi laman web anda di web mudah alih dengan mempermudah HTML dan mematuhi aturan CSS yang diperkemas.

3. Nyahpasang plugin
Plugin yang tidak perlu di laman WordPress anda meningkatkan saiz fail sampah. Adalah lebih baik untuk mengalih keluar plugin yang anda tidak gunakan.

Daripada menambahkan beberapa plugin, lebih baik mencari plugin yang mempunyai banyak ciri. Anda boleh menggunakan semua dalam satu plugin seperti JetPack yang mempunyai banyak ciri:

peningkatan fungsi laman web,
pertumbuhan lalu lintas & statistik,
posting sosial automatik,
keselamatan yang lebih baik,
pemantauan masa,
memuatkan imej lebih cepat.
4. Kemas kini versi PHP
Mengemaskini versi PHP menjadikan laman web WordPress anda lebih cepat dan lebih selamat.

Versi PHP terkini WordPress ialah 7.3 yang meningkatkan prestasi tapak anda. Untuk mengemas kini versi PHP melawat Cpanel tapak anda, pergi ke lajur perisian → MultiPHP Manager → tetapkan versi PHP untuk setiap domain. Kemudian gunakan versi PHP terkini.

Tetapi sebelum mengemas kini versi PHP, adalah disyorkan untuk mengemas kini plugin dan tema yang dipasang di laman web anda.

5. Matikan pingbacks
Setiap kali anda menulis jawatan blog baru dan memautkan jawatan lama di atasnya maka WordPress menghantar pingback secara automatik.

Dalam sesetengah konteks, ia mungkin berbunyi berguna tetapi menyimpan banyak pingbacks boleh meletakkan beban yang tidak diingini pada pelayan anda. Pingback & pelacakan boleh menghasilkan permintaan yang tidak perlu dari WordPress.

Anda boleh menggunakan plugin No Self Pings untuk melumpuhkan pingback. Anda boleh melumpuhkan pingback & trackbacks secara manual dengan mematikannya.

Anda boleh mematikannya dalam WP-Admin → Settings → Discussion. Kemudian pilih “Benarkan pemberitahuan pautan dari blog lain (pingbacks dan trackbacks) pada siaran baru” dari tetapan pos lalai. Anda akan dimaklumkan apabila pingback atau trackback dijana, maka anda boleh memadam secara manual.

6. Break ulasan ke dalam halaman
memecahkan komen ke dalam halaman
Komen

Haseeb1212

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *