8 Tips untuk Memacu Trafik Blog dari Pinterest

8 Tips untuk Memacu Trafik Blog dari Pinterest

“Siaran ini mengandungi pautan gabungan, yang bermaksud saya akan membuat komisen tanpa kos tambahan kepada anda jika anda mengklik dan membuat pembelian.”

Apabila saya memulakan blog pertama saya, saya sentiasa mencari sumber lalu lintas, dan saya dapati Pinterest sebagai sumber trafik percuma.

Tetapi untuk memandu lalu lintas dari Pinterest bukan pekerjaan mudah untuk saya. Setelah membaca beberapa catatan blog, saya telah menapis lapan taktik yang terbukti untuk blogger untuk memandu lalu lintas blog dari Pinterest.

Apabila saya mengikuti semua taktik pengoptimuman Pinterest yang terbukti dan menganalisis hasil setiap minggu selepas memohon dan mentafsirkan kesimpulan terdapat perubahan besar dalam pandangan halaman blog.

Don’t forget to check out this:- Buy Facebook Likes

Taktik-taktik ini menjadi kaedah kerja 100% untuk meroket lalu lintas dari Pinterest.

meningkatkan pandangan halaman dari lalu lintas Pinterest
Bukan sahaja trafik, tetapi saya juga mendapat 100+ pengikut sehari ke akaun Pinterest saya. Kebaikan pengikut lebih banyak terdapat peluang untuk berkolaborasi dengan pengguna Pinterest yang lain.

berkembang setiap hari 100+ pengikut Pinterest
Pinterest Pengikut
Oleh itu dalam jawatan ini, saya akan berkongsi semua taktik yang saya gunakan untuk mengembangkan akaun Pinterest saya.

8 Tips untuk Memacu Trafik Blog dari Pinterest

1. Daftar untuk akaun perniagaan Pinterest
Langkah pertama yang pertama dijumpai pada setiap panduan Pinterest adalah mendaftar untuk akaun perniagaan Pinterest.

Akaun peribadi Pinterest seperti profil Facebook anda, dan akaun perniagaan Pinterest adalah seperti halaman Facebook. Akaun perniagaan Pinterest memberikan akses untuk menganalisis profil Pinterest anda, dari negara mana Pins anda menerima klik.

Dengan akaun Perniagaan Pinterest, anda juga boleh menganalisis domain laman web. Anda boleh memeriksa mana Pin semakin banyak klik, kesan harian Pins, jumlah penolakan.

meningkatkan trafik blog dari Pinterest
Untuk akses percuma ke analisis perniagaan Pinterest untuk mengembangkan jenama, anda perlu menukar akaun peribadi ke dalam akaun perniagaan. Pergi ke Akaun Perniagaan Pinterest, dan aktifkan akaun sedia ada ke dalam akaun perniagaan.

akaun perniagaan bebas pinterest
Akaun Perniagaan
Seterusnya, anda perlu menuntut domain blog atau laman web anda, supaya anda dapat menganalisis prestasi kandungan pada Pinterest dan kunjungan laman web dari Pins.

Pinterest analytics
Tuntutan Laman Web
2. Sediakan papan yang sesuai dengan niche anda
Langkah kedua yang perlu anda ikuti ialah menubuhkan papan pada Pinterest. Mencipta papan blog baru dengan kata kunci (iaitu, relevan dengan niche anda) adalah teknik yang tepat untuk mengoptimumkan akaun Pinterest untuk kedudukan yang lebih tinggi pada hasil carian Pinterest.

Semasa membuat papan untuk blog khusus, anda mesti menambah kata kunci yang relevan dalam nama papan dan huraian papan.

Sediakan lembaga pinterest untuk blog
Lembaga Pinterest
Sebaik sahaja anda telah menubuhkan papan tambah 15 hingga 30 pin di setiap papan. Anda boleh menyimpan Pins lain dari pelbagai sumber. Tetapi ingat pin mestilah relevan dengan lembaga anda.

3. Penterjemah Kata Kunci Pinterest
Untuk merangsang pertumbuhan Pin anda di Pinterest, anda mesti menggunakan kata kunci Pinterest. Seperti Google, Pinterest juga mencadangkan kata kunci yang popular yang mempunyai kadar carian yang tinggi.

Pinterest Carian Kata Kunci Cepat:
Untuk mengetahui kata kunci yang berpotensi dengan volume carian yang tinggi untuk Pin baru anda, anda boleh menaip kata kunci yang mana Pinterest secara automatik akan mencadangkan kata kunci yang relevan.

Penyelidikan Kata Kunci Pinterest
Bukan sahaja kata kunci, tetapi carian cepat Pinterest juga mencadangkan papan besar dan nama pinner.

Kaedah lain yang digunakan oleh kebanyakan pengguna adalah carian Penterjemah Dipandu Pinterest. Hanya meletakkan kata dan tekan enter maka Pinterest akan mencadangkan kata kunci yang popular.

4. Mengintegrasikan Pinterest dan blog untuk Pins Kaya
Alat ini adalah sebab mengapa anda harus mempunyai akaun perniagaan Pinterest. Mengaktifkan Pinterest Kaya pin untuk blog anda membolehkan anda menjana lebih banyak lalu lintas dari Pinterest.

Rich Pin adalah alat perniagaan Pinterest khusus yang mengarahkan pengguna untuk memasukkan maklumat tambahan. Artikel Kaya Pin termasuk Nama Situs, Tajuk Artikel, Penerangan, Pengarang & Tarikh, dan butang “Baca”.

Perkara Rich Pins membaca data artikel yang diperlukan dari blog anda dengan mengenal pasti setiap catatan blog.

Pinterest Kaya pin untuk blogger
Sebelum bermula dengan Rich Pins pastikan Open MetaData Graf diaktifkan. Untuk menyemak status ini, saya cadangkan anda memasang plugin Yoast SEO.

Untuk memohon Pinterest Rich Pins untuk blog anda ikuti arahan ini langkah demi langkah:

Pilih URL postingan blog yang mempunyai metadata yang diperlukan seperti perihalan, tajuk, pengarang, tarikh yang diterbitkan.
Masukkan URL yang dipilih dan klik Validasi.
Selesaikan sebarang ralat yang dilihat dalam metadata anda sebelum memohon Perkara Rich Pins.
Setelah pengesahan berjaya tanpa sebarang kesilapan, klik Terapkan Sekarang.
Sebaik sahaja anda telah mengesahkan dan memohon f

atau satu URL pos blog, alat Rich Pins akan diaktifkan untuk seluruh domain secara automatik.

5. Buat Pin Pinterest yang dioptimumkan
Sebaik sahaja anda mendayakan artikel kaya Pins, waktunya untuk membuat kandungan mencapai pin di dalam papan. Semasa mencipta pin anda harus mengoptimumkan pin anda dengan mengikuti perkara-perkara penting yang disenaraikan di bawah:

i) Tambah gambar Pin-layak:
Pinterest adalah media sosial dengan kandungan visual; menambah foto yang menakjubkan untuk pin anda boleh menjadikannya virus. Dimensi imej terbaik untuk pin anda ialah 735 * 1102 piksel.

Anda boleh membuat beberapa pin lagi untuk jawatan blog yang sama menambah imej pin yang sesuai.

Menambah teks pada imej anda mempunyai potensi yang lebih tinggi untuk menarik perhatian & mengarahkan trafik ke blog anda.

Jangan gunakan imej berhak cipta untuk membuat pin.

ii) Fokus pada tajuk pin
Judul pin adalah seperti tajuk pos blog tetapi Pinterest membolehkan anda menulis hingga 100 aksara. Apabila pin anda muncul pada hasil carian Pinterest atau suapan maka hanya 30 aksara pertama tajuk yang dapat dilihat.

Untuk menarik perhatian dan membuat orang lain klik pada pin anda, perlu menulis tajuk terbaik. Berikut adalah perkara penting mengenai cara menulis tajuk pin yang mesra SEO Pinterest.

Gunakan kata kunci dalam tajuk.
Tiada pemadat kata kunci.
Gunakan tajuk catatan blog anda daripada kalimat yang mudah.
Jangan gunakan kata-kata klikbait seperti ‘klik’ pada tajuk anda.
iii) Fokus pada penerangan pin:
Pinterest membolehkan peminatnya untuk meletakkan penerangan setiap pin supaya pin anda akan mendapat penglibatan yang tinggi. Penerangan ini seperti deskripsi meta yang anda gunakan untuk menulis pada catatan blog anda.

Berikut adalah beberapa petua penting yang perlu anda ikuti untuk menulis penerangan pin.

Sertakan kata kunci pada permulaan penerangan.
Tiada pemadat kata kunci dalam deskripsi.
Tambah beberapa hashtags yang berkaitan.
Harus menggambarkan konteks imej pin anda.
Gunakan frasa tindak-tindak seperti ‘semak postingan blog’.
Menulis penerangan sebanyak 200 aksara.
Pin yang dioptimumkan dengan Penerangan
Bagaimana untuk Tambah Pin pada Pinterest?
Apabila anda melawat akaun Pinterest anda, anda akan melihat butang ‘+’ di sebelah kanan. Klik pada butang itu untuk menambah pin baru pada akaun Pinterest anda.

Tambah Tajuk, Penerangan, pautan destinasi, imej, dan pilih papan di mana anda ingin menerbitkan pin anda kemudian klik butang ‘Publish’.

buat Pin pada Pinterest
Bagaimana untuk Tambah Pin pada Tailwind?
Apabila anda menjadualkan Pin pada tailwind, mula-mula memuat naik imej kemudian taipkan nama papan, masukkan Title Title, Description, dan URL sumber.

jadilah Pin pada Tailwind
6. Sertai Lembaga Kumpulan
Papan kumpulan adalah lombong emas trafik blog, alat untuk menjangkau penonton dengan cepat dan membina jenama profil Pinterest anda. Secara umum, lembaga Kumpulan adalah tempat di mana beberapa Pinners mempromosikan pin mereka.

Papan Pinterest adalah tempat di mana anda boleh menyumbang dan berkolaborasi dengan peminat yang berkaitan. Setiap ahli lembaga Pinterest menambah pengikut mereka yang meningkatkan jumlah penonton papan.

Faedah yang paling penting dari kumpulan kumpulan yang relevan adalah terdapat kemungkinan besar pin Anda disimpan oleh pengguna lain di papan peribadi mereka.

Papan kumpulan Pinterest
Lembaga Kumpulan Pinterest
Untuk membuat papan kumpulan Pinterest, anda boleh menjemput Pinners lain untuk berkolaborasi dan menyumbang kepadanya. Untuk melakukan ini, klik “Edit” di papan dan tambah kolaborator.

Jemput pengikut untuk bekerjasama di papan kumpulan
Jemput ke papan kumpulan
Anda boleh meminta untuk menyertai papan kumpulan hanya dengan menghantar mesej kepada pemilik kumpulan.

7. Meningkatkan Pengikut
Kini sudah waktunya untuk bersinar profil anda dengan mengikuti pengguna Pinterest yang lain dalam niche anda.

Untuk meningkatkan pengikut Pinterest yang relevan, anda mesti mempunyai profil yang baik dengan penerangan yang kuat dan menyematkan kandungan yang relevan.

Ikut pengguna Pinterest pada niche anda
Anda mesti mengetahui siapa pengguna Pinterest yang popular di niche anda dan menganalisis bagaimana mereka menggunakan Pinterest untuk mengembangkan blog mereka.

Lebih mudah untuk membuat sambungan dengan akaun Pinterest kecil kerana mereka cenderung untuk mengikuti anda kembali serta-merta dan menyimpan pin anda.

8. Sertai Tailwind Tribes

Tailwind adalah alat penjadualan Pinterest yang kuat yang terdiri daripada Suku untuk kerjasama untuk mengembangkan jangkauan Pinterest anda dan mengarahkan lalu lintas dari Pinterest. Suku tailwind mirip dengan papan kumpulan Pinterest dengan ciri penjadualan PIN pintar.

Tailwind adalah percuma untuk semua orang untuk menjadualkan 100 pin pertama.

Laporan kinerja suku Tailwind
Prestasi Tailwind Tribe
Tailwind membolehkan berbilang pengguna menyumbang dan bekerjasama dalam suku yang berkaitan. Anda boleh mencari suku yang betul yang berkaitan dengan jenama perniagaan atau niche blog anda.

Tailwind tribe adalah sebuah lombong yang membantu pin anda untuk mendapatkan repin besar-besaran yang pasti meningkatkan lalu lintas blog dari Pinterest.

Malah akaun Pinterest kecil juga menerima sehingga 20 repiniti dari satu pin yang dijadualkan di dalam suku.

Kesimpulannya
Anda sudah tahu bahawa anda perlu bersinar profil Pinterest anda dengan papan blog yang berkaitan, jenama atau niche pengikut yang relevan dan pin dengan gambar yang menakjubkan untuk memukul repin.

Untuk memandu lalu lintas besar-besaran dari Pinterest ke blog, anda mesti mempunyai keahlian papan Pinterest dan suku-suku yang terkenal.

Haseeb1212

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *