8 Tips untuk Memacu Trafik Blog dari Pinterest pada tahun

8 Tips untuk Memacu Trafik Blog dari Pinterest pada tahun

“Siaran ini mengandungi pautan gabungan, yang bermaksud saya akan membuat komisen tanpa kos tambahan kepada anda jika anda mengklik dan membuat pembelian.”

Apabila saya memulakan blog pertama saya, saya sentiasa mencari sumber lalu lintas, dan saya dapati Pinterest sebagai sumber trafik percuma.

Tetapi untuk memandu lalu lintas dari Pinterest bukan pekerjaan mudah untuk saya. Setelah membaca beberapa catatan blog, saya telah menapis lapan taktik yang terbukti untuk blogger untuk memandu lalu lintas blog dari Pinterest.

Apabila saya mengikuti semua taktik pengoptimuman Pinterest yang terbukti dan menganalisis hasil setiap minggu selepas memohon dan mentafsirkan kesimpulan terdapat perubahan besar dalam pandangan halaman blog.

Taktik-taktik ini menjadi kaedah kerja 100% untuk meroket lalu lintas dari Pinterest.

8 Tips untuk Memacu Trafik Blog dari Pinterest pada tahun

meningkatkan pandangan halaman dari lalu lintas Pinterest
Bukan sahaja trafik, tetapi saya juga mendapat 100+ pengikut sehari ke akaun Pinterest saya. Kebaikan pengikut lebih banyak terdapat peluang untuk berkolaborasi dengan pengguna Pinterest yang lain.

berkembang setiap hari 100+ pengikut Pinterest
Pinterest Pengikut
Oleh itu dalam jawatan ini, saya akan berkongsi semua taktik yang saya gunakan untuk mengembangkan akaun Pinterest saya.

Akaun peribadi Pinterest seperti profil Facebook anda, dan akaun perniagaan Pinterest adalah seperti halaman Facebook. Akaun perniagaan Pinterest memberikan akses untuk menganalisis profil Pinterest anda, dari negara mana Pins anda menerima klik.

Dengan akaun Perniagaan Pinterest, anda juga boleh menganalisis domain laman web. Anda boleh memeriksa mana Pin semakin banyak klik, kesan harian Pins, jumlah penolakan.

meningkatkan trafik blog dari Pinterest

Untuk akses percuma ke analisis perniagaan Pinterest untuk mengembangkan jenama, anda perlu menukar akaun peribadi ke dalam akaun perniagaan. Pergi ke Akaun Perniagaan Pinterest, dan aktifkan akaun sedia ada ke dalam akaun perniagaan.

Seterusnya, anda perlu menuntut domain blog atau laman web anda, supaya anda dapat menganalisis prestasi kandungan pada Pinterest dan kunjungan laman web dari Pins.

Pinterest analytics

Tuntutan Laman Web
2. Sediakan papan yang sesuai dengan niche anda
Langkah kedua yang perlu anda ikuti ialah menubuhkan papan pada Pinterest. Mencipta papan blog baru dengan kata kunci (iaitu, relevan dengan niche anda) adalah teknik yang tepat untuk mengoptimumkan akaun Pinterest untuk kedudukan yang lebih tinggi pada hasil carian Pinterest.

Semasa membuat papan untuk blog khusus, anda mesti menambah kata kunci yang relevan dalam nama papan dan huraian papan.

Sediakan lembaga pinterest untuk blog
Lembaga Pinterest
Sebaik sahaja anda telah menubuhkan papan tambah 15 hingga 30 pin di setiap papan. Anda boleh menyimpan Pins lain dari pelbagai sumber. Tetapi ingat pin mestilah relevan dengan lembaga anda.

3. Penterjemah Kata Kunci Pinterest

Untuk merangsang pertumbuhan Pin anda di Pinterest, anda mesti menggunakan kata kunci Pinterest. Seperti Google, Pinterest juga mencadangkan kata kunci yang popular yang mempunyai kadar carian yang tinggi.

Pinterest Carian Kata Kunci Cepat:
Untuk mengetahui kata kunci yang berpotensi dengan volume carian yang tinggi untuk Pin baru anda, anda boleh menaip kata kunci yang mana Pinterest secara automatik akan mencadangkan kata kunci yang relevan.

Penyelidikan Kata Kunci Pinterest
Bukan sahaja kata kunci, tetapi carian cepat Pinterest juga mencadangkan papan besar dan nama pinner.

Kaedah lain yang digunakan oleh kebanyakan pengguna adalah carian Penterjemah Dipandu Pinterest. Hanya meletakkan kata dan tekan enter maka Pinterest akan mencadangkan kata kunci yang popular.

4. Mengintegrasikan Pinterest dan blog untuk Pins Kaya

Alat ini adalah sebab mengapa anda harus mempunyai akaun perniagaan Pinterest. Mengaktifkan Pinterest Kaya pin untuk blog anda membolehkan anda menjana lebih banyak lalu lintas dari Pinterest.

Rich Pin adalah alat perniagaan Pinterest khusus yang mengarahkan pengguna untuk memasukkan maklumat tambahan. Artikel Kaya Pin termasuk Nama Situs, Tajuk Artikel, Penerangan, Pengarang & Tarikh, dan butang “Baca”.

Perkara Rich Pins membaca data artikel yang diperlukan dari blog anda dengan mengenal pasti setiap catatan blog.

Pinterest Kaya pin untuk blogger
Sebelum bermula dengan Rich Pins pastikan Open MetaData Graf diaktifkan. Untuk menyemak status ini, saya cadangkan anda memasang plugin Yoast SEO.

Untuk memohon Pinterest Rich Pins untuk blog anda ikuti arahan ini langkah demi langkah:

Pilih URL postingan blog yang mempunyai metadata yang diperlukan seperti perihalan, tajuk, pengarang, tarikh yang diterbitkan.
Masukkan URL yang dipilih dan klik Validasi.
Selesaikan sebarang ralat yang dilihat dalam metadata anda sebelum memohon Perkara Rich Pins.
Setelah pengesahan berjaya tanpa sebarang kesilapan, klik Terapkan Sekarang.
Sebaik sahaja anda telah mengesahkan dan memohon f

Haseeb1212

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *