5 Idea Besar untuk meningkatkan trafik laman web anda

5 Idea Besar untuk meningkatkan trafik laman web anda

Kebanyakan blogger pemula meninggalkan blog mereka hanya kerana mereka tidak melihat apa-apa trafik dari blog mereka. Malah yang telah memulakan kerjaya blog mereka lama dahulu tidak melihat banyak penambahbaikan dalam trafik mereka.

Mengapa?

Kerana mereka tidak mengikuti beberapa petua yang perlu diikuti untuk mendapatkan trafik ke blog baru. 😉

Bagaimanakah blogger boleh Dapatkan Trafik ke Blog Baru?
Walaupun terdapat banyak cara untuk Dapatkan Trafik ke Blog Baru, faktor yang paling penting adalah NETWORK. Semakin banyak rangkaian anda mempunyai lebih banyak lalu lintas yang anda akan dapat.

Cara terbaik untuk membina rangkaian di sekitar blog anda ialah: mula berinteraksi dengan orang lain menggunakan

Facebook
Twitter
Mengapa saya menyebut hanya dua tapak ini kerana, mudah untuk menyebarkan perkataan anda dan mengikuti blogger lain dengan mudah menggunakan laman media sosial ini dan mendapatkan trafik ke blog baru.

Berikut adalah beberapa cara PENGHARGAAN untuk membawa trafik ke blog baru atau mana-mana blog.

1. Komen Blog:
Komen pada blog teratas di niche anda cuba menjadi 5 commenter pertama.

Petua: Langgan suapan RSS mereka.

Jangan spam blog mereka dengan menulis satu barisan. Tambah nilai pada ulasan anda.

Jika anda ingin mendapatkan lalu lintas setiap hari ini adalah cara terbaik untuk pergi.

Ketik “blog niche anda” di google untuk mengetahui yang merupakan blog teratas dalam blog niche.blogging anda

5 Idea Besar untuk meningkatkan trafik laman web anda

Ex: “blog blog”

Baca: Kenapa Anda harus mengulas pada blog lain?

2. Rangkaian dengan orang lain menggunakan Facebook dan twitter
Facebook: Sertai kumpulan. Promosikan diri anda di sana .. BTW facebook sahaja memberi saya 100 petunjuk harian (walaupun tanpa mempromosikan setiap hari!). Ammar Ali juga mendapat trafik yang besar dari Facebook;). Jadi jangan mengabaikan membawa trafik Facebook ke blog anda.

Anda mungkin merasa sukar di awal tetapi apabila anda mula mempromosikan kandungan lain dan apabila anda mengenali satu sama lain di Facebook, ia menjadi sangat mudah!

Twitter: Ikuti blogger teratas di niche anda dan ikuti pengikut mereka. Ini adalah cara yang mudah tetapi berkesan untuk meningkatkan pengikut twitter yang disasarkan. Sebaik sahaja anda telah melakukan ini, anda boleh tweet artikel baru anda dan meminta pengikut anda untuk mengulanginya.

3. Pemasaran Video:
Buat 2 min.video dan tambahkan pautan blog anda pada permulaan

Hantar mereka ke YouTube, metacafe dan lain-lain

Alat untuk digunakan: Gunakan Screenr untuk membuat video percuma

4. Luangkan masa menulis artikel terperinci.
Jangan sekali-kali menganggap bahawa anda boleh membawa lalu lintas yang berkualiti tanpa banyak usaha.

Anda perlu membezakan diri anda dengan orang lain untuk berjaya. Ia memerlukan masa untuk membuat kandungan, saya bersetuju tetapi anda tidak perlu menghabiskan masa untuk mencipta hanya 600 perkataan biasa atau purata.

Luangkan masa untuk mencipta kandungan yang hebat.

Tulis jawatan terperinci dengan 1000 atau 1500 perkataan sekali-sekala. Jika anda bukan blogger sepenuh masa seperti saya, sekurang-kurangnya cuba buat jawatan terperinci sekali atau dua kali sebulan.

Supaya anda boleh menarik perhatian orang lain dan anda boleh menunjukkan kepakaran blog anda kepada pembaca anda.

Ia sangat penting bagi anda untuk membuat artikel pembunuh secara berkala untuk terus hidup di blogosphere. Ini boleh membawa trafik berkualiti anda dari tapak lain atau enjin carian.

4. Jangan lupa SEO
Kebanyakan orang berkata melupakan SEO (Search Engine Optimization) apabila anda baru mulai out.SEO TACTICS

Saya fikir itu cadangan paling bodoh!

Anda perlu memberi tumpuan kepada kata kunci apa yang hendak digunakan dan berapa ketumpatan kata kunci yang harus anda simpan di dalam kandungan anda untuk mendapatkan lalu lintas enjin carian ke blog anda.

Sangat penting untuk membawa trafik organik (enjin pencarian) ke blog anda. Kerana ia percuma dan sangat berkesan!

Pastikan anda tidak memasukkan kata kunci kandungan anda. Ia menjadikan pembaca anda keras untuk mencerna apa yang anda katakan dalam artikel anda.

Dan lakukan analisis kata kunci yang betul sebelum anda menulis artikel. Kemudian masukkannya ke dalam siaran anda. Jika anda seorang pemula maka ini sudah cukup! Jangan melampaui, anda akan lebih memahami SEO apabila anda menghabiskan lebih banyak masa untuk blogging.

Jangan Lepas: 5 Rukun Asas Mencipta Blog Berjaya dan Menguntungkan!

Kesimpulan:
Sentiasa cuba membalas dan mempromosikan rakan blog anda sebelum meminta mereka mempromosikan kandungan anda. Ini dapat membuat orang lain mempromosikan kandungan anda lambat laun dan anda akan mempunyai peluang yang tinggi untuk mendapatkan perhatian mereka jika mereka merasa berguna.

Saya mengesyorkan tetamu blog di sini dalam catatan ini. Alasan utama adalah tanpa reputasi dalam talian anda tidak dapat menampung blogger lain untuk mendapatkan jawatan tetamu anda. Apabila mereka menolak anda, anda akan merasakan untuk menghantar jawatan tetamu lain kepada mereka.

Oleh itu, tumpuan untuk membina rangkaian dengan mengulas blog, menulis barangan hebat dan rangkaian media sosial menggunakan petua di atas.

Adakah saya terlepas sebarang cara lain untuk mendapatkan trafik ke blog baru? Ambil tindakan anda dengan mengulas di bawah.

Haseeb1212

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *